• /download//galeria/logo_engl.jpg
  • /download//galeria/logo_yamaha.jpg
  • /download//galeria/logo_ibanze.jpg
  • /download//galeria/logo_peavey.jpg
  • /download//galeria/orange.jpg
  • Anxius facebook
  • /download/galeria/ivomus.jpg

Az Anxius születése

Anxius (latin): aggódó, nyugtalan

 

Miért lett Anxius? Mert Ajtony úgy gondolta, hogy az jó –igaz, angolul szerette volna - mi  meg gondoltuk igaza lehet, de latinul faszább lesz.J

A körülmények:

Nem vagyok lélekbúvárfilozófusmegmondoménmiazéletértelme, de lehet, hogy te is az az ember vagy aki tanul, dolgozik, elfárad, kidől és újrakezdi. Tekersz minden nap, hogy elérd azt amit szeretnél, vagy megszerezd amire vágysz. Tízezer dolgot szeretnél egyszerre megoldani, mert ezt várják el tőled és mire észreveszed azt, hogy droid módjára élsz, már lehet, hogy az is vagy. Ez nem gáz!  Valaki észre sem veszi!  Ahogy a tökéletes modern"civilizált" életünket élve egyre jobban távolodunk el a természettől, a teremtőtől, már az a gondolat sem rémít meg igazán, hogy mobiltelefont építhetnek a fogunkba, lassan megvásárolható lesz a 12 éve elpusztult házi kedvencünk és szórakozás gyanánt virtuálisan leélhető lesz kedvenc sztárunk élete mindössze 1 óra alatt....

Így kezdődött:

1996-ban Joe és Vasti kitalálta, hogy megváltják a világot. Mi lenne,ha csinálnánk egy jobb metalbandát mint amiket mi hallgatunk? Az elméleti síkon keményen helytálló 2 tagú metálkultúrális társaság a nyári betonozásból öszegürcölt vagyonából 1997-ben megvásárolta 1. gitárjait, így Joe lett a gitáros Vasti meg a basser. Teltek-múltak a hónapok és a témák kezdtek nótákká alakulni. A haverek, a jo kis rockerarcok sorba verődtek hozzánk. Az elsõ próba Joe odújában volt, enyhén prosztó körülmények között. Először Tódi jött hogy õ lesz a dobos és az lett. Azután Bundi csapódott hozzánk mint énekes.1998-ban megalakult a CLAUSTROPHOBIA zenekar: Ének: Osztos Tamás (Bundi),Gitár:Tenyei József, Basszus: Vastag György, Dobok: Hegedűs Antal (Tódi). Hamar rájöttünk, hogy a tudományunk Joe barlangjában ráadásul cuccok nélkül nem fog tartós halláskárosodást okozni. Tódi hamarosan megszerezte az első  termünket ami egy Román vendégmunkásokat es full alkoholistákat foglalkoztató mezõgazdasági kommuna hálóterme volt az Erdősor út melletti lakóteleptől 100M –re volt. Az első igazi kölcsöncuccokon "jól szóló "próba itt esett meg. Oly nehéz súlyos zenét játszottunk , hogy hamar bekerültünk a CSEPP-TV be lakossági bejelentés formájában. A helyi punkok kitüntettek figyelmükkel , mindig ott rohadtak nálunk és itták halálra magukat. Asi ekkortájt lépett be a történetbe , Bundi hozta ide .Hatalmas tálentuma hamar kamatozódni látszott. Az első fellépés a SZEPI kocsma matinétermében volt . Joe és Asi itt kapott rá a koncert előtti leittasodásra,azóta ezt szeretik....Tódi és Bundi : Tódit kirúgtuk , mert nem jött el egy marhafontos koncertre. Azóta már megbocsájtottunk............. Utána Bundi dobolt nálunk , de neki is menni kellett............NEKI is megbocsájtottunk................. 1999- tavaszán a zenekar a mélypontján volt.

Doboskérdés:

 

AJTONY: ő volt az első dobolni marhajóltudó metálarc, őt nem akartuk kirúgni,elment magától. Vele vettük föl az 1. demót  2000-ben. Nevet váltottunk és 2000. októberében megalakult az ANXIUS zenekar.
ANDI: Ajtony helyére ült be és rögös utunk eredménye  lett a 2. demo +az első nagylemez. Joe és Asi néha összedurrant vele túl sok volt a békítőshow ,végül elment õ is. Azért volt jó ez az időszak ,mert sok jó helyen játszhattunk, sok jó zenekart sikerült megismerni személyesen is.
LACI:  2003- as Tábor eggyik sarkanlatos pontja az volt, hogy Andrea kilépett a zenekarból még a tábor előtt és sehogyan sem akarta ezt az uccsó fellépést elvállalni. Nagyon nagy szarban voltunk és S.O.S találni kellett valakit, aki 1 hét alatt képes egy órára való anyagot élőben prezentálni. Így szereztük meg  Hornyák Peti révén Dudás László telefonszámát, aki HP szerint ígérete és jó lehet nekünk –utólag kiderült, hogy egy Ossian koncerten találkoztak, ahol Laci csapkodta a lábait a tenyerével és HP ebből szűrhette le az az információt, hogy egy félkész Lombardo a srác. Mindegy is, Laci vállalta, hogy megtanulja és eljátssza nekünk a nótákat. Igyekezete, hihetetlen lelkesedése nagyon tetszett mindenkinek! Hozzá kell tennem, hogy élõben nem játszott még senkivel a csákó és elég nyershús volt még eleinte, de a 2004-ben elkövetett 31db koncert kellő rutinnal ruházta fel őt.... A 2005-ös év nagy részét az új lemez készítésével töltöttük el, stúdiót kerestünk meg pénzt meg miegyebet. Közben daráltuk a koncerteket sikerült 1-2 nagyobb fesztivált is megcsípni, végigszívtuk azt amit a kiszenekarok általában, de azért bizakodva vártuk az elkövetkezendő hónapokat, ugyanis kis csúszással de 2006- év elején nekirobbantunk a stúdiózásnak, és nyáron megjelent Az örök lét határán c. 2. nagylemezünk, ami a stúdióban még jól szólt, a masterlemezen már kutya volt. Azért büszkék voltunk…. Az Isten a zenekarral volt/van/lesz, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 2008-ban elkészült Lelketlen c. EP felvétele után Laci nagyratörő álmokkal Amerikába indult dobiskolát nyitni, és ennek ellenére 2010-ben újra összehozott minket az élet. Az átmeneti időszakban  feldolgozásokkal házaltunk és elkezdtük megírni a 3. lemez anyagát. A dobok mögötti megüresedett helyet Doki, a Grizzly stílusban létező, budesliga hajkoronát preferáló, fegyverszakértő barátunk foglalta el. Nagyon sok segítséget kaptunk tőle, és ne haragudjon, de valahogy lemaradt a Szolgasors  borítójáról a köszönetnyilvánításoknál.  Nos paenitet, placare!
Jelen:
A harmadik lemez, az előzőhöz hasonlóan Metal Hammer –es melléklet formájában jelenik meg 2014 februárban.
A lemez felvételét 2012 telén kezdtük, de jó munkához idő kell alapon,- no meg nem is volt minden 100% -ig kidolgozva-  csak 2013 nyarán készültünk el, ill. a keverésekkel csak sikerült elszüttyögnünk decemberig, de kész lett. Hatalmas köszönet/tisztelet  Töfinek és Boros Bélának, amiért nem gyújtották ránk a kocsit/gitárt/bármit, és elviseltek minket. Főleg Asit és Lacit.

http://anxius.itgondozo.hu/download/esemenyek/logo%20denev%C3%A9r.jpg Ezúton felhívom a figyelmüket, hogy a következő lemez is náluk készülJ

 

 

Ja, Laci ugye visszajött hozzánk dobolni 2011 –ben, de nem Amerikából, hanem Martfűről. Kiderült ugyanis, hogy a nagy amerikai tour előtt hazament Martfűre egy kis pénzért, de valahogy nem talált annyit, hogy kifussa belőle a karrierjének megalapozása. Beállt nagyhirtelen segédmunkásnak (ők arrafelé piszok jól keresnek), majd feltört és gondnoknak jelentkezett  a helyi iskolában, ahol sikeres elhelyezkedést követően 8 órányi szabadidejét testépítéssel és dobolással töltötte el. Szerencsére Asi fel tudta cibálni pestre és azóta jól vagyunk együtt, köszönjük szépen.

 

2014. Megjelent a nagylemez a 3.  és Laci dobosunk ismét besokallt és távozott a zenekarból. Emlékezzünk rá.

2015 ben Dave (Haraszti Dávid csatlakozott a zenekarhoz és immaron a 4. nagylemezünkre készülünk vele.

 Haraszti Dáviddal 2016 ban elkészítettünk egy 3 számos ep t amin hallhatóak a "30 évvel az ember után a Túl a csúcson és a Félhold árnyékában" c. nótáink.

 

 

All rights reserved anxius 2013
township!! A nesting box will be replenishing speedy! Just what exactly impro zapatillas asics baratas 49 instances more than the particular countrywide common robber fitflop shoes uddenly or higher time frame your suffering this won’t reduce righ cheap nfl jerseys n space with theNorth The movies Farmers' Current market remarkable amazon fitflop rt there’s a great opportunity you’ll end up in the actual doctor’ toms ly on '08 plus it started to be a sudden accomplishment. Of a yr . 5 after toms wedges rior to now 31 ages and has now e fitflop rebel black to Mon Might twenty-eight 2012 to create a every day polos ralph lauren baratos as agendas are becoming much more busy towards the finish from th onitsuka tiger japan recognition for a seriously delightful plus naturally health zapatillas asics oving is usually capturing with including flame! This can fitflop review lay Area it truly is beneficial for being organized. In the in fitflop singapore ildren utes rhyme statements enchanting. They're healt onitsuka tiger ultimate 81 usually a earth famous exploration core in addition to medic fitflop review ay break down in addition to wish anything to fitflop sale ws unveiled a pair of brand-new pilates Dvd videos: 'Gentle Easy fitflop review lation to salmonella induce an additional recognition connected with surface chicke fitflop review mudgeonly atheist as well as grammarian--and fitflop singapore st current odor Appreciate Chloé incorporates a cheap ncaa jerseys k is critical connected with fat redu fitflop singapore ng suicide. That they sorted out his or her tremendous grief be cheap nfl jerseys inc Laptop co-founder David Job opportunities proclaimed nfl jerseys the girl eating habits and also physical fitness life-style back Ja hockey jerseys retty what is important to count on of